Beste burgemeester……..

Beste burgemeester,

BNdeStem bericht vandaag dat u aangifte overweegt tegen ex-wethouder Albert Smit. Volgens het college van B en W heeft Smit zich schuldig gemaakt aan laster en smaad. Aanleiding is een bericht/reactie van Smit op facebook aangaande rookboetes voor een café in Geertruidenberg.

In ieder geval goed dat u en uw college de social media volgen. Facebook is hierbij een nuttig medium. Maar u en wij weten ook dat het een ‘open riool’ is. Het volgen van facebook en het lezen van een bericht/berichten is dan ook een keuze. En het besluit om in een bericht verdere energie te steken is al helemaal een keuze.

Hierbij ook opgemerkt dat we de afgelopen periode al strafonderzoeken en een raadsonderzoek voorbij zagen komen. Energie- en kostenvergende materies. Maar deze onderzoeken lijken wat verdwenen in de stilte. Nu wordt een aangifte naar smaad overwogen en wacht dit niet dezelfde toekomst?

Wellicht een overweging om het gesprek met Smit aan te gaan en het daarmee af te ronden. Een ex-wethouder die nog mag genieten van wachtgeld en dus zeker even goed om te weten hoe het met elkaar gaat. Verder dan vooral zinvol om transparant te maken voor betrokkenen ondernemers, horeca en jullie zelf wat er gebeurt is en hoe we daar gezamenlijk in de toekomst mee omgaan. Zal mogelijk meer opleveren dan het steken van de energie in individuele rancune.


Dank voor uw aandacht en werkse.