Bezwaar tegen shoarmazaak Anker Raamsdonksveer

Ondernemers en bewoners van winkelcentrum Het Anker in Raamsdonksveer maken bij de gemeente Geertruidenberg bezwaar tegen de komst van een shoarmazaak. Ze vinden een horecagelegenheid die ’s avonds en ’s nachts open is, niet passen in Het Anker. Daar zijn verder alleen dagwinkels gevestigd.

Eigenaar Marco den Dekker van Robert’s Groente en Fruit heeft bij de gemeente een zienswijze ingediend, met daarin de bezwaren tegen de shoarmazaak. “Waarom zou je uitgaanspubliek willen trekken naar Het Anker op tijdstippen dat alle omliggende winkels gesloten zijn”, staat in een brief van Den Dekker. De gemeente kan de komst van de shoarmazaak formeel niet weigeren, omdat het past binnen de in 2014 afgegeven omgevingsvergunning.

Toen werd er ook een shoarmazaak geopend, die intussen weer gesloten is. “We hebben kennis genomen van de zienswijze van meneer Den Dekker”, zegt burgemeester Willemijn van Hees desgevraagd. “Maar de vestiging mag binnen het bestemmingsplan. Daar had men in 2014 tegen in beroep kunnen gaan. De uitbater van de shoarmazaak moet zich ergens kunnen vestigen. En ik begrijp dat dat ook op andere plekken op weerstand stuit. Laten we even afwachten hoe het gaat lopen.”

Bron: BNdeStem.nl