Bezwaren tegen Lidl en knip

Op vogweb.nl februari 2008
De gemeente heeft Kieboom gevraagd of hij met zijn plannen in het centrum nog even wil wachten in het belang van hun centrumplan. Henny de Jong, coordinator van de bouwplannen van de gemeente: ‘We zijn erg blij dat de plannen nog even uitgesteld worden. Hij had ook gewoon kunnen beginnen met bouwen. maar wacht in het belang van het centrum op onze plannen’.

Gelezen in BNdeStem 11 februari 2015

De herinrichting van de Keizersdijk en de bouw van een Lidl-supermarkt in Raamsdonksveer zijn met een half jaar vertraagd. Oorzaak: twee beroepschriften en twee voorlopige voorzieningen, ingediend bij de Raad van State door Albert Heijn en door een particuliere bewoner. De uitspraak wordt in juli verwacht. Sloop van betreffende panden en bouw van de nieuwe winkelruimte zal op z’n vroegst na de zomervakantie beginnen.

“Ja, een half jaar vertraging. Het betekent dat de Lidl er rond de zomervakantie van 2016 kan staan. De knip in de Keizersdijk komt er als de supermarkt klaar is”, bevestigt verantwoordelijke wethouder Kevin van Oort. Vanaf 23 februari wordt al wel een begin gemaakt met de doorsteek tussen de Keizersdijk en de parkeerplaats van de Touwbaan.

Maar zit het met de vernieuwing van het centrum niet mee, slopen gaat ook sloom in Raamsdonksveer. Voor de sloop van de oude schuur in de Hoofdstraat, al jaren op de agenda, is pas vorige week een vergunning verleend. Wethouder Van Oort: “De sloop zal van de schuur zal na carnaval beginnen.” Op de plek van de schuur, Hoofdstraat 8 en 10, komen nieuwe winkelpanden. Dat is een uitvloeisel van een overeenkomst tussen Piet Kieboom, eigenaar van de schuur, en de gemeente Geertruidenberg.