Bijeenkomst beveiliging de Pontonnier 7 maart

De camerabeveiliging op industrieterrein Dombosch is uniek in Nederland zoals eerder via diverse artikelen kenbaar gemaakt. Desondanks kan deze beveiliging nog verder geoptimaliseerd worden en ontneemt dit niet de verantwoordelijkheid van de individuele ondernemer. Het dievengilde is immers inventief. Bijkomend nadeel van een dergelijke graad van beveiliging is dat de criminaliteit zich verplaatst. Bijvoorbeeld naar bedrijventerrein de Pontonnier.

De Pontonnier is een aantrekkelijk en eenvoudig bereikbaar bedrijventerrein gelegen aan de A27. Dit is een groot voordeel voor de ondernemer en de klant. Naast voordelen zijn er ook nadelen te benoemen. Zo oefent de ligging ook ongewenste aantrekkingskracht uit op het ontplooien van criminele activiteiten. Diverse inbraken en pogingen het afgelopen jaar zijn hier het feitelijke resultaat van.

Binnen de SBID (Stichting Beveiliging Industrieterrein Dombosch, samenwerking tussen VOG, politie en gemeente) is de behoefte geuit om na te gaan of de veiligheid op de Pontonnier verbeterd kan worden. Uitgangspunt hierbij is overigens dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij twee partijen ligt: De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid op de openbare weg en de gevestigde bedrijven zijn verantwoordelijk voor hun eigen terrein.

Om de mogelijkheden en onmogelijkheden van het beveiligen van bedrijventerreinde Pontonnier te bespreken nodigt de gemeente/burgemeester Meijer de ondernemers op dit bedrijventerrein uit voor een bijeenkomst. In bijeenkomst zal tevens besproken worden op welke wijze de preventieve werking van de te ondernemen activiteiten op elkaar afgestemd kunnen worden zodat deze activiteiten elkaar kunnen versterken. De politie en FeelSafe Vision zullen ook vertegenwoordigd zijn op deze bijeenkomst.
De bijeenkomst is gepland op woensdag 7 maart 2007 van 16.00-17.00 uur op het gemeentehuis te Raamsdonksveer. Aanmelden voor bijeenkomst kan via email (r.verschuuren@geertruidenberg.nl) of telefonisch (R. Verschuuren 0162-579516).