BIZ-Dombosch (het vervolg en uw mening telt!)

Ondernemersvereniging VOG peilt of bedrijven nog mogelijkheden zien voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op Dombosch in Raamsdonksveer. Op de VOG-website staat een poll. In een BIZ betalen alle ondernemers een bijdrage aan een gemeenschappelijk fonds voor voorzieningen als camerabewaking of groenonderhoud.

BIZ Dombosch - Laatste nieuws

De BIZ is een beladen onderwerp bij ondernemers en politiek. Enkele jaren geleden werd zo’n zone door de gemeente ingevoerd op Dombosch; achteraf bleek dat dit gebeurde zonder voldoende steun onder de bedrijven. Daarop stopte de BIZ en nam het bedrijf Alert Security de beveiliging over.
Het VOG-bestuur ziet nu echter graag opnieuw een BIZ. „Met name vanwege de beveiliging”, zegt bestuurslid Marco Verbrugge. „Maar wij merken momenteel geen enkele activiteit.”

De Veerse BIZ bestaat overigens nog wel in de vorm van een stichting, al betalen de bedrijven er geen bijdrage meer voor. „Maar ik verwacht dat deze stichting in de loop van dit jaar opgeheven wordt”, reageert Ton van Ommeren, bestuurslid van de stichting BIZ Dombosch.

„Wij willen dit voorjaar om de tafel met stichting BIZ Dombosch, Alert Security en de VOG om te bespreken hoe de veiligheid, in de vorm van camerabeveiliging en surveillance, gerealiseerd kan worden”, reageert een gemeentewoordvoerster. „Hierin wordt het instellen van een ondernemersfonds ook als een mogelijke optie meegenomen.”

Laat uw stem horen! Klik hier om te stemmen op onze poll over dit onderwerp.

Bron: Sjoerd Marcelissen, redacteur BNdeStem