BNdeStem: Bedrijven kunnen rotonde adopteren

Gelezen in BNdeStem


Een bordje op een rotonde met daarop de naam van je bedrijf. Een plek waarlangs honderden en misschien wel duizenden auto’s per dag passeren. Een betere reclame kun je je niet wensen. Althans, dat is de insteek van een voorstel dat binnenkort in de gemeenteraad van Geertruidenberg wordt behandeld.

Een voorstel waarbij twee vliegen in een klap worden geslagen: want ook de gemeente profiteert ervan. Zij wil het onderhoud van de rotondes namelijk uitbesteden aan de Rotondespecialist. Die benadert lokale ondernemers met de vraag of zij tegen betaling een rotonde willen adopteren.

De Rotondespecialist betaalt de gemeente 1.000 euro per rotonde; in Geertruidenberg goed voor 14.000 euro op jaarbasis. Diverse gemeenten waaronder Oosterhout, Waalwijk en Breda, hebben al eerder een contract afgesloten met deze partij.

Overigens blijft het groenonderhoud in handen van de mensen van !Go of de medewerkers van de buitendienst. “Dit komt overeen met de maatschappelijke visie van de gemeente”, aldus het het voorstel aan de gemeenteraad.