BNdeStem: ‘Grote lawaaimakers’ aangepakt

Gelezen in BNdeStem

Wethouder Verschuren: ‘Het is een heel moeilijke, complexe materie die bijna niet uit leggen is. Uiteindelijk komt het erop neer dat de lasten en lusten verdeeld moeten worden, dus wordt het voor iedereen een beetje geven en nemen.’

Op kousenvoeten de geluidsoverlast aanpakken waar bewoners in en rond de Buitenvest in Geertruidenberg mee kampen, B en W willen dat doen door veel overleg met burgers en bedrijven. Voorzichtigheid, dat is het devies van de gemeente Geertruidenberg. Daartoe gedwongen door de complexe materie en de situatie zoals die in het verleden ontstaan is op een plek waar nieuwe woonwijken en uitbreidende bedrijven met soms ‘onverwachte piekgeluiden’ op elkaar botsen.

De overlast is afkomstig van ‘grote lawaaimakers’ van het bedrijventerrein Gasthuiswaard waarvan de geluidszone tot enkele honderden meter over de woonwijk reikt. ‘Lawaaimakers’ zijn Siemerink, het mineralenverwerkende bedrijf Sibelco en het opslagbedrijf van mineralen brandstoffen Argos. Van verplaatsing van Siemerink was eerder sprake maar dat bleek volgens wethouder Verschuren ‘financieel een onmogelijke exercitie’.