BNdeStem: Postbussen naar Dombosch

De postbussen in Raamsdonksveer verhuizen toch naar de Elftweg op industrieterrein Dombosch. Dat heeft TNT Post besloten na een enquête onder postbushouders. De postbussen zijn nu gevestigd aan de Theo van Delftstraat in Raamsdonksveer. TNT Post wilde ze verhuizen naar de Boerenbond aan de Julianalaan. Volgens TNT is die locatie dichtbij de grootste concentratie postbusklanten en niet te ver van de huidige plek. Ook is er volgens het postbedrijf voldoende parkeergelegenheid.

De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg kwam daartegen in het verweer. Voorzitter Henk Adriaanse en de 325 leden vreesden voor een enorme toename van de verkeersdruk in de Julianalaan van postbushouders die hun post komen halen. „We hebben contact gezocht met TNT toen we van die plannen hoorden. TNT besloot vervolgens een enquête te houden. Naar aanleiding van het ‘overweldigende aantal reacties van ondernemers’ heeft TNT gekozen voor vestiging op Dombosch. Vanuit het bestuur van VOG hebben we onze dank richting TNT Post uitgesproken, omdat zij er alsnog voor gekozen hadden de wensen van hun klanten te toetsen. Op basis van deze wensen zijn zij tot de uiteindelijke keuze gekomen“, vertelt Adriaanse.

De VOG-voorzitter is teleurgesteld in de plaatselijke politiek. Alleen Partij Samenwerking stelde vragen over de kwestie aan het college van burgemeester en wethouders. „Het college vond het een zaak van de ondernemers en niet van de gemeente. Zij vonden het blijkbaar onvoldoende relevant dat er een extra verkeersdruk bij de Julianalaan zou ontstaan bij vestiging van de postbussen bij de Boerenbond. Zo’n besluit van TNT zou dus rechtstreeks gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid van omwonenden en schoolgaande jeugd. Dan zou je denken dat de politiek daar toch ook wel een mening over zou hebben. Iedere steun is in zo’n geval welkom. Maar goed. De beslissing is al gevallen en de uitkomst was goed. Maar wat meer daadkracht was beter geweest“, aldus Adriaanse.