BNdeStem: VOG wil postbus op Dombosch

Ondernemersvereniging Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) wil postbussen aan de Elftweg op het Veerse industrieterrein Dombosch. TNT Post heeft besloten dat ze verhuizen naar de Boerenbond aan de Julianalaan.

De postbussen staan nu in de Theo van Delftlaan. Ze moeten daar wijken voor de woningbouw van het project Heereland. TNT Post heeft de VOG laten weten dat de postbussen verhuizen naar de Boerenbond aan de Julianalaan. Volgens TNT is die locatie dichtbij de grootste concentratie postbusklanten en niet te ver van de huidige plek. Ook is er volgens TNT voldoende parkeergelegenheid.

VOG-voorzitter Henk Adriaanse is het daar niet mee eens. „De afstand naar Dombosch is te overbruggen via doorgaande en beter geschikte wegen, waarbij de straten in het centrum van Raamsdonksveer kunnen worden vermeden. Vestiging van de postbussen op Dombosch betekent een verkeersveiliger situatie voor de bewoners en hun kinderen in de Julianalaan.“ Uit gesprekken met bewoners heeft Adriaanse ook al begrepen dat de omwonenden niet blij zijn met de komst van de postbussen.

Van TNT heeft Adriaanse een overzichtkaartje gekregen van waar de postbushouders zijn gevestigd. „TNT leidt daaruit af dat de meeste postbushouders in de buurt van de Julianalaan zitten. Op Dombosch zijn er niet veel ingetekend. We hebben een steekproefje gehouden onder een paar straten en daaruit bleek dat er op Dombosch een veelvoud van dat aantal ondernemers een postbus heeft“, zegt de voorzitter van de ondernemersvereniging met een meer dan 320 leden. TNT heeft de VOG erop gewezen dat het bedrijf op het besluit voor de Julianalaan wil terugkomen als tweederde van de postbushouders inderdaad de voorkeur geeft aan de Elftweg op Dombosch. Dat komt neer op 191 postbushouders.

„We hebben een formulier toegestuurd gekregen dat we kunnen verspreiden. Maar dat lijkt me niet onze taak. We hopen dat TNT onderzoek doet onder haar eigen klanten. Aan de hand van hun wensen kan het bedrijf dan zelf actie ondernemen. Bovendien zou het onderzoek voor 23 januari klaar moeten zijn. Dat is ook niet haalbaar voor ons“, aldus Adriaanse.

Enkele weken geleden stelde de Partij Samenwerking vragen aan burgemeester en wethouders over de verhuizing van de postbussen. B en W hebben nog geen antwoord geformuleerd op de brief.