Branche in beeld: Accountant, boekhouding en secretariële diensten

De honderden namen lange lijst van branches en bedrijven in het werkgebied van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) begint met de A van Accountant, Administratie en de verwante activiteiten boekhouding en secretariële diensten. Wie in de Dongemondregio als particulier of ondernemer de cijfers op de goede manier geordend wil hebben kan bij deze bedrijven terecht.

Pand de vondeling, administratiekantoor Dongemond

Een van die bedrijven is het administratiekantoor Dongemond, het bedrijf van, de van oorsprong Hankenaar, Tony van Velthoven. Het administratiekantoor is gevestigd in een klassiek ogend pand genaamd De Vondeling, gelegen aan de Maasdijk in Raamsdonksveer. Van Velthoven: Het bedrijf zat van 1974 eerst in de Prins Hendrikstraat in Raamsdonksveer, verhuisde toen naar de oude pastorie in de Koestraat in Geertruidenberg en nu zijn we weer terug in Raamsdonksveer, in villa Vondeling.
Raamsdonksveer en Geertruidenberg zijn ook de plaatsen waar, aldus Van Velthoven “90 procent van onze klantenkring vandaan komt.”

de crew van het pand De Vondeling

Over de diensten die het vier medewerkers tellende administratiekantoor Dongemond aanbiedt zegt hij: “Ons kantoor adviseert het MKB bedrijf op fiscaal en administratief gebied. We doen verzorging van: administratie, salarisadministratie, opstellen jaarverslagen, verzorging aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. En we kunnen aanvragen van kredieten en subsidies voor de klanten regelen.”

“De ene ondernemer loopt een gewonnen race. De ander krijgt onvoorziene zaken op zijn pad. In beide gevallen is het fijn als je accountant begrijpt waar je mee bezig bent en je kan bijstaan.” Zo motiveert Jan Houweling een belangrijk onderdeel van het werk van de accountant. Hij heeft er een fraai kantoor aan de Ramsgatseweg in Raamsdonksveer voor tot zijn beschikking: “”Met korte communicatielijnen en no nonsens.” Dat is ook te zien op de website houwelingaccountants.nl. Visuele attractie op de site is een beeldbeleving van het kantoor Houweling vervaardigd door fotokunstenaar Joep Rijk uit Geertruidenberg.

JanHouweling  JoepHouweling

Houweling Accountants is in 2002 opgericht. In dat jaar stootte het kantoor KPMG in Breda het lokale midden-en kleinbedrijf af en maakte Jan Houweling er een doorstart mee. Succesvol, want het bedrijf heeft inmiddels acht medewerkers. Zoon Joep Houweling: “Onze klanten zitten vooral in de Baronie van Breda en in het Dongemondgebied. Het gaat om midden- en kleinbedrijf, van zzp’er tot bedrijven met vijftig medewerkers. We adviseren de directeur-grootaandeelhouder, stellen jaarrekeningen samen, begeleiden overnames, verzorgen salarisadministratie en belastingaangiftes.”
Houweling Accountants werkt met professionals die allen doorstuderen tot accountant. Joep Houweling: “Dat maakt dat we kwaliteit kunnen leveren. En we hebben een breed netwerk van dienstverleners, deskundigen als advocaten en fiscaal-juristen zodat we de klant altijd door kunnen verwijzen. We werken efficiënt en maken optimaal gebruik van automatisering, dat zorgt ervoor dat we de kosten laag kunnen houden voor de ondernemer. We hebben vaste prijzen zodat de klant weet waar hij of zij aan toe is. Die manier van werken brengt ons en onze klanten succes”

HA1

De insteek van Jan Houweling is geweest om er vanaf het begin een solide, makkelijk te benaderen bedrijf met continuïteit van te maken, zonder explosieve groei. Zoon Joep: “Het gaat goed. Onze toekomst? Gecontroleerde groei. We proberen met gemiddeld 1 fte per jaar te groeien tot een kantoor van tien, twaalf mensen.

Bron: VOG bestuur (Paul de Schipper)