Brand Dombosch blijkt wietkwekerij

Een felle brand in een hal op bedrijventerrein Dombosch in Raamsdonksveer legde gistermiddag een forse hennepkwekerij bloot. Twee maanden geleden werd ook al een kwekerij ontdekt op het terrein. De Vereniging Ondernemers Geertruidenberg (VOG) uit al langer haar zorgen over de verloedering van Dombosch.

Het vuur wakkerde gisteren snel aan in de voormalige hal van ISP Holding aan de Ruisvoorn. De brandweer rukte uit met groot materieel en wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende panden. Volgens bevelvoerder Rob Broekmans van de brandweer werd binnen in het pand een betrekkelijk grote hennepkwekerij aangetroffen. Of de brand hierdoor veroorzaakt is, was gisteren nog onduidelijk.

De brandweer houdt ook rekening met een andere oorzaak. Voor de stroomvoorziening was een illegale aansluiting buiten de hoofdmeter om aangelegd. Medewerkers van Esent hebben de stroomtoevoer naar het pand daarom helemaal afgesloten. Het is nog niet duidelijk hoe groot de kwekerij precies is. Eerst zal de brand helemaal gedoofd moeten zijn en zullen er veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Daarna kan de politie het pand betreden en een inschatting maken van de exacte grootte van de wietplantage. De eigenaar van het pand was bij de bluswerkzaamheden aanwezig. Hij is onlangs met zijn bedrijf verhuisd en had het gebouw tijdelijk verhuurd. Toen de brandweer en politie weg wilden gaan, gaf de eigenaar aan dat hij de huurder van het pand zag lopen. Deze man, een 43-jarige Kaatsheuvelaar, is meteen door de politie ingerekend op verdenking van overtreding van de opiumwetgeving. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Geertruidenberg.

Volgens Henk Adriaanse van ondernemersvereniging VOG van Dombosch is twee maanden geleden ook een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand naast het voormalige ISP-onderkomen. De VOG heeft in het verleden meermalen aangegeven bang te zijn voor een verdere verloedering van Dombosch.