Brasserie ’t Zusje: ‘Geven en nemen’

Daniëlle van der Wel is de eigenaresse van ’t Zusje Raamsdonksveer. In dit artikel vertelt ze haar verhaal.

Door Sara Berende

Daniëlle is opgegroeid in Zevenbergen en woont sinds de opening van ‘t Zusje in Raamsdonksveer. Naast het runnen van ’t Zusje is Daniëlle ook eigenaresse van haar eigen administratiekantoor. Voordat ze voor zichzelf begon, heeft ze voor verschillende werkgevers gewerkt. Ze merkte dat ze daar taken overnam en besloot daarom in 2005 haar eigen administratiekantoor te starten.

photocollage_202041414436977.jpgDoor een bezoekje aan ’t Zusje in Uden kwam ze in aanraking met de restaurantketen. Ze heeft eerst voor een klant van het administratiekantoor de vestiging in Oudenbosch helpen opstarten. Na deze opstart was ze enthousiast geworden en wilde zelf ook een vestiging beginnen. Ze zocht een mooi pand tussen de al bestaande zusjes en zo werd niet veel later de vijfde vestiging van ’t Zusje geopend!

Het leukste aan het ondernemerschap vindt Daniëlle de uitdaging om de zaken goed te laten lopen en om de juiste mensen op de juiste plek te zetten. ‘Geven en nemen’ is ook iets wat ze in haar bedrijf erg waardevol vindt. Ze heeft graag dat er onderling een goede samenwerking is en daar is medewerking aan beide kanten voor nodig. Momenteel werken er 32 mensen bij ’t Zusje, maar in drukke tijden kan dit oplopen tot ongeveer 42 werknemers.

Daniëlle runt een groot bedrijf en staat sterk in haar schoenen, dus ik was benieuwd naar haar mening over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven. Gelukkig merkt ze er zelf niet veel van, maar ze vindt deze ongelijkheid zeker niet juist. Ze is van mening dat de eigenschappen van mannen én vrouwen elkaar goed kunnen aanvullen en dat daar profijt uit gehaald kan worden.

Door de maatregelen rondom het coronavirus heeft Daniëlle noodgedwongen haar zaak moeten sluiten, waardoor ze een omzetverlies van 100% heeft. Inmiddels heeft ze alles uitgezocht omtrent de regelingen en weet ze wat ze moet doen. Hierdoor heeft ze zich erbij neer kunnen leggen en heeft ze wat meer rust. Om zich gemotiveerd te houden blijft ze actie ondernemen door bijvoorbeeld contact te behouden met haar personeel en dingen uit te zoeken die voor haar van belang zijn. Volgens Daniëlle zal de horeca mondjesmaat opengaan met de nodige maatregelen, maar ze verwacht pas aan het einde van het jaar weer op volle toeren te kunnen draaien.

Als laatste vroeg ik Daniëlle of ze nog tips heeft in deze tijden voor andere ondernemers: “Blijf kalm en blijf nadenken.” Ze geeft aan dat het belangrijk is om rustig te blijven en met een gezond verstand na te blijven denken. Ze raadt ondernemers dan ook aan om zelf actie te ondernemen en op te zoeken wat bijvoorbeeld regelingen inhouden, zodat je niet achter de feiten aan loopt.