Brede steun voor BIZ

Een slimmer camerasysteem. Dat staat bovenaan het wensenlijstje van het pas opgerichte stichtingsbestuur van Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) Dombosch. Het bestuur kan nu definitief van start gaan in de wetenschap dat het brede steun geniet van de Domboschondernemers.

De respons op de enquête was meer dan de vereiste vijftig procent; daarvan stemde bijna 70 procent van de geënqueteerde bedrijven voor de BIZ. Dat betekent dat de lasten van collectieve investeringen nu gelijkmatig verdeeld worden onder de ondernemers.

Via een stijging van de ozb betalen zij 0,07 procent per jaar als bijdrage aan de BIZ. De stichting heeft hierdoor jaarlijks een potje van 250.000 euro te besteden aan de kwaliteisimpuls voor Dombosch.

Voorzitter Willem Reichardt vertelt dat de vijf jaar oude camerabeveiliging wel goed werkt, maar dat het beter kan. “Het huidige systeem werkt preventief; er bestaan inmiddels verder ontwikkelder systemen, door betere software, die bijvoorbeeld de camerabeelden meteen koppelen aan een kentekensysteem.”

Naast betere beveiliging staat ook het onderhoud hoog op het prioriteitenlijstje van de stichting BIZ-Dombosch. Er komt meer aandacht voor het zwerfaval en het groenafval.

Momenteel worden de grasvelden maar vier keer per jaar gemaaid door de gemeente. Dat moet veel vaker gebeuren, vinden de ondernemers, van wie sommigen al zelf de maaimachine ter hand hebben genomen.

Minder urgent is de aanstelling van een speciale Dombosch-manager, die als contactpersoon zal fungeren voor de ondernemers.