Brief burgemeester: ‘Pak Hooipolder grondig aan’

Burgemeester Willemijn van Hees van Geertruidenberg overhandigt woensdag een ‘stevige brief’ aan minister Melanie Schultz van Haegen. Daarin staat een pleidooi voor een complete reconstructie van knooppunt Hooipolder. Dat meldt BN DeStem.

Schultz van Haegen krijgt de brief tijdens haar bezoek aan de Overdiepse polder. De minister ontvangt daarmee de zoveelste oproep uit de regio om wat te doen aan knooppunt Hooipolder en de A59.

Fly-over
De aanpak van het knooppunt staat voor de periode tussen 2023 en 2025 op de rol. Maar dat vinden politiek en inwoners onvoldoende. Op Hooipolder staan nu nog verkeerslichten die zorgen voor dagelijkse files. Rijkswaterstaat heeft budget gekregen een fly-over aan te leggen om de verkeersdruk op het knooppunt af te laten nemen. Die fly-over gaat vanuit Made (A59) richting Gorinchem (A27).

In de plannen die er nu liggen blijft een groot deel van de verkeerslichten gehandhaafd. De oplevering van de fly-over wordt verwacht tussen 2023 en 2025.

Het plan stuit op forse kritiek van burgers, politici en bestuurders.

Sjaak Snijders van partij Uw Drie Kernen roept op tot één grote vuist en op actie vanuit de politiek van Geertruidenberg in de richting van ministerie en provincie. Andere regionale partijen hebben zijn oproep gevolgd.

Complete verhaal in BNdeStem regio Oosterhout van 9 september