BS de Biekorf op bezoek bij BOM Engineering

BOM Engineering was benaderd door basisschool de Biekorf uit Geertruidenberg naar aanleiding van de nationale voorleesochtend op school die begin dit jaar werd gehouden door een medewerker van Sibelco Geertruidenberg en een engineer van BOM Engineering, (Sibelco is lid van de VOG, sectie Techniek & Onderwijs en BOM Engineering is een contractor van Sibelco). De vraag betrof de mogelijkheid voor een bezoek aan BOM Engineering te Roosendaal met als doel meer te leren over het ontwerpen van technische machines/attracties dat aansluit bij het schoolproject van de groepen 7 en 8 met het thema ‘’Pretparken’’.

De basisschool heeft dinsdag 27 maart een bezoek aan BOM Engineering gebracht. Na ontvangst en iets te drinken, hebben de leerlingen een presentatie gekregen en kregen daarbij de nodige toelichting. Na de presentatie hebben ze een kijkje genomen bij de engineers op de ontwerp entekenkamer, alles gebeurt hier met computers. Ook hier werden de nodige vragen gesteld aan de techneuten. Aansluitend hebben de leerlingen en onderwijzers de productiehal bezocht waar een diversiteit aan machines en onderdelen van attracties te zien waren waar aan werd gewerkt.

De leerlingen hebben in de productiehal met eigen ogen kunnen zien hoe machines en attracties gebouwd worden aan de hand van de tekeningen van de tekenkamer. Tot slot hebben de leerlingen hun bedrijfsbezoek afgerond in de entreehal van het splinternieuwe bedrijfspand, daar kregen ze een snoeppot en voetbal mee en zijn daarna terug gereden richting Geertruidenberg.