Wie is deze ramkraker in Raamsdonksveer ?

Bureau Brabant heeft in de uitzending van maandag beelden getoond van een ramkraak op een supermarkt in Raamsdonksveer. Ook de zaak waarin een 84-jarige man zich kranig verweert bij een pinautomaat in Dongen kwam aan bod.

Ramkraak
De ramkraak bij de Plus in Raamsdonksveer op zondag 8 januari mislukte.  Met een auto die eerder in Dongen was gestolen werd de ingang van de supermarkt geramd. De schade was enorm. De dader had het gemunt op sigaretten, maar de buit kon niet worden meegenomen vanwege de goede beveiliging op het schap. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond.

De politie vraagt onder meer aandacht voor de oude Opel Corsa waarin de man de ramkraak pleegde. Die komt uit 1983 en er staan twee zwarte strepen op de wagen. De Opel was gestolen in Dongen en is later teruggevonden in Tilburg.

Wilt u de uitzending van Bureau Brabant nog eens zien? Klik dan op logo Omroep Brabant.

Beroving
Zaterdag 1 oktober 2016 hebben twee mannen geprobeerd de pinpas van een 84-jarige man te stelen. Dit gebeurde bij een pinautomaat in Dongen. Het slachtoffer had net 70 euro gepind toen er op zijn rug werd getikt. Deze man griste de pinpas uit zijn handen. De ander pikte de 70 euro uit de automaat.

De 84-jarige man liet het er niet bij zitten en trapte hard op de voet van een van de verdachten. Ondertussen kon hij de pinpas terugpakken. Het duo stoof vervolgens weg.

 Bron: BN De Stem 27-03-17