Bustour langs bedrijventerreinen

Kamer van Koophandel en Rewin houden vandaag een bustocht langs de beveiligde bedrijventerreinen Brieltjenspolder in Made en Dombosch in Raamsdonksveer. Het gezelschap bestaat uit ondernemers, wethouders en ambtenaren.

„We hebben in oktober een workshop gehad over de beveiliging van bedrijventerreinen“, zegt projectmanager Ger Rooker van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij voor West-Brabant. „Probleem is vaak de vraag hoe je kunt komen tot een collectieve aanpak van de ondernemers, overheid en andere instanties. Bij de Brieltjenspolder en bij Dombosch is dat klaarblijkelijk wel goed gelukt. Vandaar dat we een bezoek brengen aan die projecten.“

Voorzitter René Broeders van de Bedrijvenvereniging Brieltjenspolder legt vandaag uit hoe het systeem met de ‘bollards’ werkt. Het terrein langs de A59 kreeg eerst vrijwel dagelijks bezoek van inbrekers. In het eerste jaar van het beveiligingssysteem gebeurde dat nog maar één keer.

Voorzitter Henk Adriaanse van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg geeft een demonstratie van het eveneens succesvolle systeem met camera’s op Dombosch in Raamsdonksveer.

„De projecten zitten dicht bij elkaar en zijn toch heel verschillend van opzet en uitvoering. Het is goed voor het hele West-Brabantse bedrijfsleven om daarvan kennis te nemen en daarover van gedachten te wisselen“, aldus Rooker.