Café het Vermaak in Raamsdonk gesloten

Uitbaters Rob en Susanne de Waard hebben de deur van het rijksmonument definitief achter zich dichtgetrokken.

Het Vermaak in Raamsdonk. © Sjoerd Marcelissen

De loop naar het café was er al uit, maar ook voor feesten en partijen is café-zaal het Vermaak in Raamsdonk definitief gesloten. Of de kroeg blijft bestaan?

Het café aan de Schansstraat was een geliefde plek voor het vieren van veel Raamsdonkse evenementen… Rob de Waard houdt zich op de vlakte: ,,Dat wij zouden vertrekken was al een jaar bekend. Wij gaan ons nu helemaal richten op de exploitatie van het Dongemond Soccer Center in Geertruidenberg.”

Over de plannen met het monumentale pand zegt hij: ,,Het Vermaak is overgenomen door een vastgoedbedrijf. Hier zijn goede afspraken mee gemaakt.”

Niet te huur of te koop
Bij navraag blijkt het pand in handen van Schoonzicht Vastgoed BV, van de eigenaar van Bowltech in Made. ,,Wij waren al die tijd al eigenaar”, zegt een contactpersoon van Bowltech. ,,Wij gaan ons nu bezinnen over wat we met het pand gaan doen. Ik kan er niet veel over zeggen vanwege de belangen die er spelen. Het pand staat nog niet te huur of te koop. Dat de huurder er uit is, dat is pas sinds maandag. Een verrassing ja, maar het is in gezamenlijke overeenstemming gegaan.”

Over de horecabestemming die op het pand rust zegt hij: ,,Dat klopt. Maar een bestemming kan gewijzigd worden. Wij willen het liefst een goede huurder. Als die zich meldt dan gaan wij daar zeker mee in gesprek.”

Fantastische feesten
In een bericht aan bekenden schrijft Rob de Waard dat het vertrek uit het Vermaak een moeilijke beslissing was. ,,We hebben echt zó veel mooie gezellige momenten beleefd in het Vermaak. Fantastische feesten en partijen, carnaval, de zaal die ontplofte tijdens de wedstrijden van Oranje…Het Vermaak was die dagen gewoon te klein!”

Bron: BN De Stem Marja Klein Obbink 04-09-18