Caravanbedrijf van het jaar in R’veer

Caravan Centrum Ad Dekker Rekreatie uit Raamsdonksveer (en tevens VOG-lid) mag zich Caravanbedrijf van het Jaar 2008 noemen. De onderneming kreeg de prijs, een initiatief van de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen en Bovag Caravanbedrijven, maandagavond in Zeist uitgereikt.

Directeur en eigenaar Marc Brouwers – zelf ooit bij Ad Dekker begonnen als caravanwasser – is vanzelfsprekend erg blij met de de uitverkiezing. “Er ging een onbeschrijflijk gevoel door me heen toen ik het hoorde. Dit is een prijs die telt in onze branche, het geeft aanzien.” Woensdagochtend had Brouwers radiozender 8FM al aan de lijn. De reacties overweldigen de 41-jarige eigenaar: “Echt ongelooflijk. We hebben al talloze e-mails gehad van klanten, leveranciers en ook van concurrenten. Er staat hier zelfs al een aantal bloemstukken. En dat terwijl het pas net bekend is geworden.”

Het juryrapport was lovend over het personeel van het caravancentrum. Brouwers: “Ze zeiden dat we ondanks onze groei herkenbaar zijn gebleven voor de klant. Sommige personeelsleden werken hier al sinds de oprichting, 26 jaar geleden.”

Het caravanbedrijf kon wel een steuntje in de rug gebruiken, zegt Brouwers: “Sinds ik de zaak vijf jaar geleden overnam, zit de caravanmarkt in het slop. Omdat wij een van de grootste caravanbedrijven van Nederland zijn, kregen we ook de hardste klappen.” De laatste maanden trekt de markt volgens hem weer wat aan. “Het grootste gedeelte van ons klantenbestand bestaat uit 55-plussers. Die komen er door vergrijzing de komende jaren nog genoeg bij.” Hoe zijn bedrijf de prijs gaat uitbuiten, weet Brouwers nog niet. “We laten het eerst maar even over ons heen komen. Maar dat we er iets mee gaan doen is zeker.”