Chaos Dombosch: ‘Geen doorkomen aan’

Het bedrijventerrein Dombosch is sinds maandag omgetoverd tot een bouwterrein vol borden, pylonnen, afsluitingen en niet te vergeten wegwerkers. Er wordt gewerkt aan verkeerslichten op twee kruispunten van de Maasdijk.

Hierdoor is de Steurweg vanaf de Maasdijk afgesloten, net als de Collegeweg en de Vondellaan.
De werkzaamheden leidden vanaf dag één tot een verkeerschaos.

Henk Adriaanse, voorzitter van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) heeft begin deze week verschillende telefoontjes en e-mails gekregen van ondernemers.

Adriaanse: “Sommigen zijn een dik uur bezig geweest om Raamsdonksveer in en uit te komen. De file stond tot op de Keizersdijk en zelfs op de A27.” Dat is niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk, vindt Adriaanse.

“Onze grootste zorg is dat het terrein niet goed bereikbaar is voor hulpdiensten.” Ook snapt hij niet waarom de twee kruisingen tegelijk worden aangepakt. “Dat kan toch ook na elkaar? Ik denk dat de gemeente de gevolgen hiervan heeft onderschat. Er werken meer dan 5000 mensen op Dombosch.”
Wethouder Lida Verschuren geeft toe de situatie inderdaad te hebben onderschat. “Vanwege de tijdsdruk hebben we ervoor gekozen om de twee kruispunten tegelijk aan te pakken. Maar het bleek maandagochtend een gigantisch probleem te worden; er was geen doorkomen aan.”

De gemeente besloot de Steurweg te openen tijdens de ochtend- en avondspits en verkeersregelaars in te zetten. “Zo hebben we het probleem toch binnen korte tijd op kunnen lossen.” De werkzaamheden zijn onderdeel van de kwaliteitsimpuls die het bedrijventerrein krijgt.

Deze kruispunten moeten 11 mei zijn afgerond; daarna volgt een nog groter project: de aanpak van het kruispunt Zalmweg/Essenboom/Maasdijk. “Dat gaat nog langer duren. Maar we hebben nu van dit verkeersprobleem kunnen leren.”