CJG verhuist naar voormalige politiebureau

CJG verhuist van De Schattelijn naar het voormalige politiebureau Amerweg in Geertruidenberg.

De huidige kantoorruimte in Cultureel Centrum De Schattelijn in Geertruidenberg is verouderd en de gemeente heeft andere plannen met het pand.

Het kantoor op de begane grond moet ruimte bieden aan achttien werkplekken. Om dit mogelijk te maken wordt een eenmalig bedrag van 77.000 euro gereserveerd. Op welke termijn de verhuizing plaatsvindt, is nog niet bekend.

De verandering naar een BVO vraagt om een eenmalige investering van 138.750 euro, maar kost structureel 175.000 euro minder dan de huidige organisatievorm. Kimmel juicht deze besparing toe. ,,Jeugdzorg brengt veel kosten met zich mee, maar de jeugd moet de hulp krijgen die zij nodig heeft. We moeten het geld uitgeven waaraan het bedoeld is.”

Het CJG is een netwerkorganisatie waarin de gemeente samenwerkt met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Drimmelen en Geertruidenberg nemen ieder de helft van de kosten van het CJG voor hun rekening. Vooralsnog blijft deze verdeling ook in de BVO bestaan. In de gemeente Geertruidenberg hebben de afgelopen jaren echter meer inwoners gebruik gemaakt van het CJG.

In de BVO worden daarom afspraken gemaakt over een mogelijke wijziging in deze verdeling wanneer blijkt dat de inwoners van Drimmelen niet incidenteel maar structureel minder gebruik maken van het CJG. ,,Deze samenwerking is een solidair systeem”, zegt raadslid Miriam Tiekstra (Groen Drimmelen). ,,Maar mochten de verschillen blijvend zijn dan kan ik me voorstellen dat de verdeling verandert.”

Bron: BN De Stem – Rijan van Leest 04-12-18