Coalitie-overeenkomst U3K-GL/D66-CDA

Uw Drie Kernen (U3K), GroenLinks/D66 (GL/D66) en CDA zijn eruit. Donderdagavond 1 mei bereikten de coalitiepartijen in Geertruidenberg een overeenkomst.

De coalitie-overeenkomst heeft als thema ‘Uitnodiging voor de toekomst’. Bert van den Kieboom (U3K), Kevin van Oort (GL/D66) en Adriaan de Jongh (CDA) zijn de beoogd wethouders.

Het thema ‘Uitnodiging voor de toekomst’ loopt als een rode draad door de overeenkomst. Dit uit zich bijvoorbeeld in het betrekken van inwoners en bedrijven bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. De partijen nodigen belangengroepen uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De coalitie heeft de overtuiging dat ‘loslaten in vertrouwen’ vaak een snellere en betere oplossing biedt, dan het aandragen van oplossingen door de gemeente. Ook zien de drie partijen voordelen in samenwerking met andere gemeenten. Overigens zonder de eigen identiteit uit het oog te verliezen. Ook duurzaamheid is een speerpunt van deze coalitie.

De drie partijen bespreken de coalitie-overeenkomst komende week met hun achterban. Op dinsdag 20 mei presenteren zij het resultaat.