CSi opent vestiging in China

Na een lange aanloop is het dan eindelijk zover: CSi industries B.V. opent op 2 juni 2015 een assemblagebedrijf in China. Met een vijftiental medewerkers worden al enige tijd palletiseerrobots opgebouwd en getest in Foshan, in het Zuiden van China.

Ondanks de nog steeds relatief lage loonkosten neemt de behoefte aan automatisering in China enorm toe. Het land streeft ernaar hoogwaardiger industrieën aan te trekken om de afhankelijkheid van puur uitvoerende arbeid te verminderen. De continuïteit in beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel wordt steeds moeilijker.

In deze ontwikkeling speelt CSi uit Nederland een belangrijke rol. Door het bouwen en leveren van hoogwaardige apparatuur om producten te stapelen aan het einde van productielijnen van consumentengoederen, helpt het bedrijf mee aan de gewenste veranderingen in de industrie.

Om de klanten optimaal te kunnen bedienen, kiest het CSi bedrijf in zijn nieuwe fabriek voor een gestroomlijnd productieproces met assemblage-eilanden. Daarmee kan een hoog volume aan palletisers efficiënt en betrouwbaar worden gebouwd. Hiermee wordt een Europees product met een Europees productieproces gerealiseerd dicht bij de Chinese klant met het Chinese kostenniveau.