Dan maar brandweer vanuit O’hout…

Het lukt definitief niet om een locatie voor een nieuwe brandweerkazerne te vinden, waarbij voor alle delen van de gemeente Geertruidenberg de maximale aanrijtijden gegarandeerd kunnen worden. Dat zegt burgemeester Matthieu Meijer, die nu op zoek gaat naar alternatieve locaties voor een nieuwe brandweerkazerne.

Meijer: “Wij dachten dat we de vereiste aanrijtijd van maximaal acht minuten konden garanderen, als we de kazerne aan de West- tangent zouden posteren. Dat blijkt niet zo te zijn. Ook een locatie aan de kop van de Bergse Brug is onderzocht. Die blijkt echter ook niet voldoende dekkend te zijn.” Richtpunt in de zoektocht is nu dat er een nieuwe kazerne komt in Raamsdonksveer, met een dependance in Geertruidenberg voor ondersteuning. De burgemeester: “We zoeken in principe in heel Raamsdonksveer. Mogelijk dat we toch weer rond de Julianalaan uitkomen, hoewel we bij voorkeur uit de druk bewoonde omgeving weg willen.”

Een kazerne op een centralere plaats in de gemeente betekent dat de aanrijtijd naar de snelweg groter wordt. “Vergeet niet dat we nogal wat uitrukken hebben als er weer iets gebeurd is bij knooppunt Hooipolder”, zegt Meijer. “Ik verwacht dat het aantal meldingen flink zal afnemen als dat knooppunt ooit wordt aangepakt.”