De prezi van de VOG-bijeenkomst

U bent ondernemer en mag soms een presentatie doen: overweeg prezi in plaats van powerpoint

Prezi is presentatieland aan het binnenstormen. Het is een nieuwe online presentatietool waarmee presentaties op een ándere manier worden gemaakt. Prezi wordt snel populairder en wordt daarom ook wel de PowerPoint killer genoemd. Want, eerlijk is eerlijk, PowerPoint is saai

Een Prezi-presentatie bestaat in feite uit één ‘groot vel papier’ waarop je de presentatie maakt. Je kunt hierbij inzoomen op details en uitzoomen voor overzicht. Uiteraard kun je ook hyperlinks, afbeeldingen en video’s toevoegen. Je kunt een Prezi online gebruiken, maar je kunt de presentatie ook downloaden en offline gebruiken. Je bent daarmee tijdens je presentatie dus niet afhankelijk van de internetverbinding.

Prezi kun je gratis online gebruiken op prezi.com. Je maakt een account aan en je kunt aan de slag. Tegen betaling kun je Prezi ook downloaden en offline gebruiken. Prezi is niet moeilijk. In deze introductie zie je hoe het werkt. Natuurlijk kun je ook een cursus Presenteren met Prezi volgen.

In de VOG-vergadering van 24 maart werd de bijeenkomst geopend middels een prezi-presentatie door de VOG-voorzitter. Deze presentatie (ondernemersvereniging VOG, van revitalisatie bedrijventerrein tot Mark Rutte) is terug te vinden via een link op de prezi-site.