De sjow stelen in Faantenlaand

Gondeliers, farao’s, lieflijke bloemetjes en vlinders, stoere soldaten, gevaarlijke piraten, deftige lakeien liepen zondag onder anderen mee in de grote optocht van Raamsdonksveer.

Het publiek kon lekker in de zon genieten van de creaties, gebaseerd op het motto ‘ Wai stelen de sjow’. De jonge soldaten van CV De Visse Pisse bewaakten met een tank de grote optochtshow. De leerlingen van basisschool De Ruif lieten als ware voetbalhelden een echte wave door de straten gaan. CV FF Aenders had zich met lezen vergist, want als boefjes trokken de kinderen een schouw met lange touwen vooruit. In het jubileumjaar (33) sloeg CV De Leuthappers de handen ineen met CV De Daltons. De een kon geen passende bouwruimte vinden, de ander had te weinig mensen. De samenwer­king leverde een fraaie klassiekorkestwagen op, waarop lustig met strijkijzers gewerkt werd. CV Tjop Tjop zette Andy Marcelissen centraal.

De bekende dorpsgenoot kreeg zo alvast een voorschot op het bloemencorso dit najaar in Valkenswaard. CV de Faant wilde eigenlijk wat kleiner bouwen, maar de ‘Magic Las Vegas’ wagen was immens. CV De Pleeboys haalde met Venetië, de toren van Pisa, de paus en de pizzabakker het zonnige Italië naar Faantelaand. CV De Verse violen liet het publiek kiezen wie nu eigenlijk van de drie ‘Oos Jo’s’ de show steelt.