De Vonder met de OTG naar de Uitvindfabriek

Vrijdag 22 november 2019 zijn groep 5/6 en 6 van basisschool De Vonder naar de
Uitv💡ndingsfabriek in Breda geweest!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, zitten en kind

OTG heeft met medewerking van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg en de gemeente Geertruidenberg het mogelijk kunnen maken dat alle groepen 6 van de basisscholen in de gemeente ook dit jaar opnieuw een bezoek brengen aan de De Uitvindfabriek.
Basisschool de Vonder bracht het eerste bezoek aan de Uitv💡ndingsfabriek!

Vrijdag 22 november 2019 zijn groep 5/6 en 6 van basisschool De Vonder naar de Uitvindfabriek in Breda geweest. We begonnen met een stukje uitleg over de uitvindfabriek en een film “De verdronken rivier”. In de film zag je een mechanische vogel en een brug.
We gingen eerst een brug van bamboestokjes maken. We hebben geleerd dat een constructie met een driehoek het sterkst is. De brug moest sterk genoeg zijn om tussen twee tafels te blijven hangen. Daarna gingen we een brug maken, waar we vervolgens allemaal overheen konden lopen!
De mechanische vogel hebben we gemaakt van piepschuim. Het piepschuim konden we snijden met een piepschuimsnijder. We hebben vogel met satéprikkers, rietjes en lijm in elkaar gezet. Het was een hele klus. Toen hij klaar was, kon de vogel rijden en tegelijkertijd de vleugels bewegen.

Bron: O.T.G. – 25-11-2019