De Waard in Soccer Center Dongemond

Al weken gonzen in Raamsdonk de geruchten: ‘Wordt café Het Vermaak verkocht? Wat gaan uitbaters Rob en Susanne de Waard doen?’

Rob en Susanne de Waard achter de tap van Het Vermaak in Raamsdonk. foto Leon Krijnen

En, blijft de kroeg wel bestaan? Duidelijk is dat het koppel het nieuwe Dongemond Soccer Center in Geertruidenberg gaat exploiteren, met name het horecagedeelte.

“Een schitterende uitdaging”, zegt Rob. En Het Vermaak dan? “Dat blijven we voorlopig gewoon doen”, schept De Waard enige duidelijkheid. “Voor de komende maanden hebben we volop feesten en partijen staan, dus er verandert niet zoveel.” Wel houdt hij enigszins een slag om de arm voor de verdere toekomst. “We moeten kijken hoe het allemaal loopt, in combinatie met het Soccer Center. Wat dat betreft wordt het een spannende periode. De kans bestaat dat wij het blijven doen, maar wellicht komt er een nieuwe horeca-exploitant.”

Engelse voetbalpub
Het Vermaak ligt aan de Schansstraat en is geliefd voor veel Raamsdonkse evenementen. “Het inpandige deel is van ons, dus alles behalve de muren”, verklaart De Waard. Hij is de komende weken druk bezig met de voorbereidingen voor het Soccer Center, dat vrijdag 8 september officieel wordt geopend.

“Dit wordt crème de la crème. We gaan de kantine ombouwen tot een soort Engelse voetbalpub. Bij de zaal komt een chique ruimte, die ook voor feesten en partijen gebruikt kan worden. Er kunnen lezingen worden gegeven. Daarnaast is het mogelijk om op een groot scherm voetbalwedstrijden, Formule 1 of de Tour de France te tonen. Verder is er een room voor E-voetbal, om Fifa 2018 te spelen.”

TPE voor kunstgras
Volgens Arie Treffers loopt de verbouwing van de voormalige sporthal De Veste voorspoedig. Samen met Jürgen en Jos van den Elshout kocht hij afgelopen voorjaar de accommodatie van de gemeente Geertruidenberg. Er komen twee indoor soccer velden, van 14 bij 28 meter.

“We hebben bewust voor TPE als materiaal gekozen voor het kunstgras. Als er vanuit het VIP-gedeelte straks mensen naar de veldjes kijken, dan wil je niet met de mogelijk onveilige rubberkorrels werken.” In de hal komen verder ruimte voor fysiotherapie en een personal trainer. “Die zijn nu volop bezig met de inrichting.” Zondag 10 september is de open dag.

Een preview van de sporthal in Geertruidenberg. Rob en Susanne de Waard gaan het horecagedeelte exploiteren. © Arie Treffers

Bron: BN De Stem Sjoerd Marcelissen 18-08-17