Dodelijke schietpartij op Dombosch

RAAMSDONKSVEER – De politie heeft zaterdagmiddag in Den Haag een 35-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de schietpartij vrijdag in Raamsdonksveer, waarbij een 54-jarige man uit Zundert om het leven kwam.

Het slachtoffer bezweek even na de schietpartij in het Elisabethziekenhuis in Tilburg aan zijn verwondingen. De verdachte zit voorlopig vast. In tegenstelling tot wat de politie eerder bekendmaakte, bestond er tussen het slachtoffer en de verdachte geen werkgever-werknemer relatie. Het slachtoffer was een directielid van staalbedrijf Fundia Welbond op bedrijventerrein Dombosch I in Raamsdonksveer en de aangehouden verdachte uit Den Haag is een van de onderaannemers van dat bedrijf. Bij Fundia Welbond wordt lasbaar wapeningsstaal gefabriceerd.

Vrijdagmiddag liep een zakelijk geschil uit op een woordenwisseling tussen het directielid en de onderaannemer, waarbij de nu aangehouden onderaannemer een vuurwapen pakte en daarmee het slachtoffer in het hoofd schoot. Volgens bronnen rond het bedrijf zou het gaan om een bedrag van 2300 euro dat de dader nog tegoed zou hebben van het directielid. De onderaannemer ging er na de schietpartij vandoor, maar zijn identiteit was bij de politie bekend. De politie werkt met een team van vijftien mensen aan de zaak.