‘DOE KLAS’ zoekt bedrijven

De besturen van de basisscholen van het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen) en de stichting Uniek plus het bestuur van Dongemond college starten in het schooljaar 2014-2015 met de “DOE KLAS”.

Dit samenwerkingsverband tussen basisscholen en het Dongemond college is een logisch vervolg van een eerder initiatief “ DE ACHT PLUS KLAS”. De “Doe Klas” is bedoeld voor kinderen die praktisch gericht zijn, kinderen die liever niet te lang in de schoolbanken zitten. In deze pilotfase ontvangt het Dongemond college van elk van de betrokken basisscholen één leerling gedurende negen woensdagochtenden verspreid over het schooljaar. Deze leerlingen maken in blokken van drie kennis met de beroepsgerichte vakken op het Dongemond college. Zo gaan ze drie ochtenden naar Raamsdonksveer om bij Bouw Wonen en Interieur en bij Productie, Instaleren en Energie onder leiding van een docent van het Dongemond college in de werkplaats aan een product te werken.
In Made gaan de 8e groepers actief aan de slag bij de afdelingen Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen.

Behalve dat de “Doe klas-leerlingen” een voorproefje krijgen van een school waarin beroepsgerichte vakken gegeven worden, gaan ze ook op zes woensdag ochtenden in de praktijk op bezoek bij bedrijven die verwant zijn aan de beroepsrichtingen waar ze kennis mee gemaakt hebben. Dit laatste initiatief moet vormgegeven worden in nauwe samenwerking met de ondernemersverenigingen van de gemeenten Geertruidenberg en Made en Drimmelen.

De voorbereidingsgroep ‘Doe Klas’ is op zoek naar:
2 bedrijven gericht op techniek
2 bedrijven gericht op economie
2 bedrijven gericht op zorg & welzijn

De bedoeling is dat ieder bedrijf 1 woensdagochtend (9-12u) een bedrijfsbezoek organiseert. De leerlingen moeten bij het bedrijf ook iets kunnen doen (maken of uitvoeren). Bij het bedrijfsbezoek worden de leerlingen vergezeld van een leerkracht die de leerlingen het hele jaar begeleidt.