Dolf Jansen bij de VOG

Met meer dan 300 lokale bedrijven als lid en een website met gemiddeld meer dan 600 unieke bezoekers per werkdag heeft ondernemersvereniging VOG sinds 2005 haar bestaansrecht aangetoond. Informeren en het stimuleren van het ondernemen zijn dan ook belangrijke doelstellingen.

De ondernemers en het ondernemen zijn het middelpunt en het is steeds weer een uitdaging om ondernemers samen te brengen zodat zij met elkaar en anderen de dialoog aangaan. Want daar liggen volgens ons de kansen.

Afgelopen 2 jaar hebben we de ondernemers uitgedaagd met enkele prominente gastsprekers. Na Annemarie van Gaal april 2012 volgden René Boender, Peter Savelberg en Maarten van Rossem. En donderdagavond 30 oktober sloten we deze reeks af met Dolf Jansen als gastspreker.

Binnen een druk theaterprogramma tot einde van het jaar had Dolf Jansen één avond beschikbaar en dat was 30 oktober. Een mogelijkheid waar we als VOG graag gebruik van maakten en hij stelde de aanwezigen zeker niet teleur.

Tijdens zijn presentatie vloog hij van links naar rechts en hij merkte op: ‘Ik heb geen tijd om dingen te verzinnen’. Ondernemers werden aan de tand gevoeld over hun imago, de belevenissen van een apotheker kregen een wat nadere verdieping, opgemerkt werd dat het centrum van Utrecht (‘See you in 2030’) waarschijnlijk sneller klaar zal zijn als in Raamsdonksveer en ook de aanwezige dames werden niet gespaard (‘Een vrouw kan dingen onthouden, zelfs dingen die je niet hebt gedaan’).

Treffend was de bemerking die Dolf Jansen plaatste bij partijen die vanwege een conflict tegenover elkaar stonden: ‘Ik kan wel aan jouw kant komen staan maar dan hebben we allebei ongelijk’.

En de overeenkomst tussen zijn relaas (creativiteit en inspiratie) en het ondernemerschap? Het volgende citaat van Dolf Jansen – waarmee de VOG-voorzitter de bijeenkomst opende – zegt genoeg:

Zou ik als ik boven aankwam
Vinden wat ik altijd zocht
Of is het nut van ergens komen
Niet er zijn maar juist de tocht