Doorsteek centrum bij Raad van State

Gelezen in BNdeStem

Wanneer weet de gemeente Geertruidenberg nog niet precies maar ze wil ‘zo snel mogelijk’ een doorsteek tussen de Keizersdijk en het parkeerterrein Oostpolder (achter het Kardeel) aanleggen, bleek maandag tijdens een spoedzaak bij de Raad van State.

Behalve als nieuwe in- en uitrit voor het parkeerterrein zullen – zodra de nieuwe supermarkt aan de Keizersdijk is gebouwd -, supermarktvrachtwagens de doorsteek ook gaan gebruiken. Een omwonende ziet dat niet zitten en vindt dat de gemeente niet nu al de doorsteek moet forceren, zonder dat duidelijk is of en wanneer de supermarkt er komt.

De gemeente heeft niet alleen de supermarkt voor open. In het kader van een aantal verkeersmaatregelen komt er een zogenaamde knip in de Keizersdijk. De bedoeling is dat auto’s andere routes in het centrum gaan rijden en het parkeerterrein Oostpolder bereikbaar is via de doorsteek.

De gemeente lijkt haast te hebben maar de gemeentewoordvoerster zei tevens dat eerst de bodem onder de doorsteek schoongemaakt moet worden voordat er een nieuwe weg kan worden aangelegd. Onduidelijk is nog wanneer dit gaat gebeuren.

De staatsraad beslist binnen twee weken of de doorsteek er mag komen.