Duurzame primeur voor G’berg

Een boerenbedrijf dat er met een prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen vandoor gaat. Dat is niet eerder vertoond in Nederland. Primeur in de gemeente Geertruidenberg. De eer aan de familie Kamp uit Raamsdonk

Soms staat boerin Wendy Kamp uit Raamsdonk met kinderen bij haar 125 koeien en vertelt ze dat melk niet uit een pakje komt. Vorige week stond ze voor een andere ‘kudde’: de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG), ontspannen bijeen in de Lambertuskerk in Raamsdonk, het wellicht meest duurzame monument uit de wijde regio. Een blij verraste Wendy Kamp kreeg er de tweejaarlijks prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen uitgereikt door burgemeester Willemijn van Hees.

Oordeel van de jury aldus VOG-bestuurslid Louis de Wit: “Melkveedrijf Kamp weet de MVO-cirkel binnen de onderneming profijtelijk rond te krijgen, Knap! Het getuigt van een welhaast ideale combinatie van lef, overzicht, inzicht en zakelijkheid binnen een ethisch volstrekt verantwoord kader.

Melkveebedrijf Kamp, door de jury gekozen uit drie finalisten. De andere kanshebbers: inspirerend MVO-adviseur MillVision uit Geertruidenberg, producent van ondermeer producten met gras als grondstof. En: concept store To Daze uit Geertruidenberg, een winkel die uit winkeltjes bestaat en kleine ondernemers en kunstenaars kans biedt producten op de vierkante meter te verkopen. To Daze is een bedrijf dat aldus de jury: “De sprong heeft gemaakt naar sociaal verantwoord ondernemen.”
De Wit: “Er kan er maar een de eerste zijn, maar het zijn drie mooie voorbeelden, van ondernemingen die elke dag op een eigen wijze vorm geven aan ondernemerschap met aandacht voor people, planet en profit.