Economisch herstel versnelt

Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok is in mei 2015 een stuk beter dan in april, maakt CBS vandaag bekend. Vanaf de zomer van 2013 tot het voorjaar van 2014 verbeterde de conjunctuur continu, daarna ging de verbetering stapsgewijs. In mei versnelt het economisch herstel echter aanzienlijk.

Het vertrouwen van de ondernemers in de industrie is in mei verder toegenomen en bereikte het hoogste niveau in ruim 4 jaar tijd. Producenten in de industrie waren vooral positiever over hun orderportefeuille. Ze waren ook iets beter te spreken over de toekomstige productie.

Het vertrouwen van consumenten is weer terug op het niveau van maart. Er zijn iets meer optimisten dan pessimisten. In maart waren de consumenten voor het eerst sinds de zomer van 2007 weer positief. De koopbereidheid van consumenten was in mei wat minder negatief dan in april. Het oordeel over het economische klimaat veranderde nauwelijks. Zowel het producenten- als het consumentenvertrouwen ligt ruim boven het langjarig gemiddelde.

Lees het volledige artikel op CBS.nl.