Eerste aanzet vernieuwing centrum R’veer

In de raadsvergadering van 30 augustus is het plan van aanpak voor de centrumontwikkeling van Raamsdonksveer vastgesteld. Dit plan van aanpak beschrijft de route die leidt tot de concrete herontwikkeling van het centrum. Het einddoel is het ontwikkelen van een definitief en haalbaar ontwerp voor het centrum met bijbehorende overeenkomsten met betrokken partijen. Op basis van deze overeenkomsten zal het centrum van Raamsdonksveer vervolgens daadwerkelijk worden opgeknapt. Het ontwerp zou voorjaar 2008 gereed moeten zijn.

Menig Verenaar zal echter opgelucht ademhalen nu op een zeer in het oog springende locatie in het centrum van Raamsdonksveer toch echt gebouwd gaat worden. Het is namelijk alweer enige tijd geleden dat het winkelpand, waar vroeger boekwinkel van Bavel was gevestigd, werd gesloopt. De staat van onderhoud van dit pand was destijds dusdanig slecht dat renovatie helaas geen optie meer was. Er is dus gekozen voor nieuwbouw en hiermee wordt nu eindelijk een start in het opknappen van het veelbesproken centrum gemaakt!

In hartje centrum op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Prins Bernhardstraat, vroeger ook wel bekend als het begin van het Smidseind, zal binnenkort naast café-restaurant “de Witte Leeuw” een nieuw hoogwaardig appartementencomplex met winkelruimte verrijzen, genaamd Prinsenstaete.De 7 koopappartementen met bergingen en enkele met eigen garage, worden gerealiseerd in een
kleinschalig en luxe ontworpen appartementencomplex welke qua ontwerp perfect aansluit op de karakteristieke panden in de directe omgeving. Op de begane grond komt een winkelruimte van ca.185 m², deze winkelruimte wordt te huur aangeboden. De architect van dit bijzondere complex is Marquart Architecten uit Raamsdonksveer en de ontwikkelaar en het bouwbedrijf is de Van Hemert Groep uit Giessen.