Eigenaar tankstation Ekelschot Raamsdonksveer oog in oog met inbrekers: zoon bedreigd met koevoet

De eigenaar van tankstation Ekelschot in Raamsdonksveer stond zondagnacht oog in oog met drie inbrekers. Hij en zijn zoon, die met een koevoet werd bedreigd, kwamen met de schrik vrij. Het gaat om de tweede inbraak in zes dagen tijd, meldt de eigenaar aan Omroep Brabant, die verder geen ruchtbaarheid aan de zaak wil geven.

Tankstation Ekelschot

In eerste instantie meldde de politie dat er sprake was van een ramkraak, maar dat klopt niet. De inbrekers kwamen het tankstation binnen door het glas van de deur met een hamer of moker in te slaan.

Opzij gesprongen
De eigenaar en zijn zoon gingen rond halfvier ter plaatse omdat het alarm van het tankstation afging. Ze zagen dat er twee mannen bij de toegangsdeur stonden en dat een derde inbreker met zijn hoofd door het ingeslagen glas van de deur stak.

Op een gegeven moment kwam de zoon tegenover een van de daders te staan. Deze dreigde met een stuk gereedschap. Vervolgens stapten twee van de drie daders in de auto. Zijn vader ging voor het voertuig staan, maar moest opzij springen toen de bestuurder gas gaf en wegreed.

Tips?
De derde dader is vermoedelijk aan de achterzijde nog in de vluchtauto gestapt. Er is vermoedelijk niets buitgemaakt. De politie heeft nog naar de auto van de daders uitgekeken, maar deze niet meer aangetroffen.

Getuigen van deze ramkraak of mensen die meer informatie hebben over de bijvoorbeeld de vluchtroute van de daders, kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-700.

Bron: Omroepbrabant.nl