Enquête naar DE KNIP

Opnieuw discussie deze week in de media rondom de supermarktplannen in het centrum van Raamsdonksveer. Na een gesprek tussen de wethouder en Albert Heijn trok laatste een dag later zijn bezwaren bij de Raad van State in. Niet op basis van een deal is het relaas. Maar een andere ondernemer is een totaal andere mening toegedaan.

Een complexe en al lang durende onenigheid waarin de materie ‘knip’ wordt genoemd: afsluiting van de Keizersdijk waardoor er geen doorgaande route via de Keizersdijk meer mogelijk is. Een materie waarover de ondernemers in 2011 al een uitspraak deden: toen was men unaniem tegen. Dit wil niet zeggen dat men dat nu nog is. Maar wij denken niet dat men unaniem voor is. De plannen van de gemeente zijn echter onveranderd: de ‘knip’ komt er.

Ook in het recente retail-onderzoek stond de ‘knip’ benoemd: Plannen voor de ‘knip’ zijn een bedreiging (ondermijning kracht boodschappencentrum). De huidige bereikbaarheid bleek een belangrijke reden om naar het winkelcentrum te gaan.

De ‘knip’ zal het verkeer prima leiden naar de parkeerplaats achter de nieuwe Lidl maar versterkt dit gevestigde ondernemers? Of gaat dit ten koste van nabij gelegen detailhandel? Gaat men parkeren op de Touwbaan om te winkelen in het Anker zoals de politiek dit steeds als uitgangspunt ziet? De tijd zal het leren en deze kennis hebben wij ook niet. Maar de mening van de ondernemers is voor ons zeker wel relevant.

Ondernemersvereniging VOG zal daarom een enquête gaan doen bij ondernemers die aangrenzend of in het gebied van de ‘knip’ liggen. We verwachten overigens dat een afwijkende uitkomst het gemeentelijke streven niet gaat wijzigen. De ondernemerswensen zijn dan in ieder geval wel weer duidelijk.

Natuurlijk kunt u ook al direct reageren via info@vogweb.nl.