ES is Dutch Industrial Supplier of the Year

Ehrbecker Schiefelbusch (ook gevestigd in R’veer en VOG-lid) is uitgeroepen tot beste industriële toeleverancier van Nederland. Het won de Dutch Supplier of the Year Award in de categorie Value Added Reseller voor distributeurs met kennis van de klant. ES heeft een vestiging in Raamsdonksveer en is momenteel bezig met de bouw van het hoofdkantoor bij deze vestiging.

In zijn dankwoord stak algemeen directeur Peter Leeflang zijn trots niet onder stoelen of banken: “Iedere vestiging van Ehrbecker Schiefelbusch is behept met hetzelfde verlangen zijn klanten optimaal te ondersteunen en zo werk uit handen te nemen.” Juryvoorzitter William Smit haalde uit het juryrapport aan dat “Ehrbecker Schiefelbusch heel goed snapt dat logistieke dienstverlening core business is en ze daar verrekte goed in zijn”. Ook het brede technische produktenpakket, het vinden van speciale artikelen op klantaanvraag, de transparante tariefstructuur, het ontzorgen van klantprocessen en de veelzijdige e-business mogelijkheden werden door de jury als bijzonder sterke punten gewaardeerd. Tenslotte herkenden verschillende juryleden op verschillende vestigingen van Ehrbecker Schiefelbusch dezelfde cultuur van gedreven klantgerichtheid.

Kandidaten voor de prijs waren aangedragen door klanten. De groep genomineerden bestond uit zeventig industriële toeleveranciers. Uit deze groep beoordeelde een klantenjury 11 finalisten aan de hand van de Demand Chain Navigator, mede ontwikkeld door Berenschot. Zo werd de meerwaarde van de genomineerde toeleveranciers objectief in kaart gebracht. Andere finalisten in de categorie Value Added Reseller waren onder andere Eriks, Fabory, Vector en MCB. Uiteindelijke winnaar Ehrbecker Schiefelbusch was als enige elektrotechnische groothandel tot de finale doorgedrongen. De prijs werd uitgereikt tijdens het seminar ‘Het nieuwe handelsmerk van Nederland’ in het ING House in Amsterdam.