‘Eurlings besluit voor zomer over A27’

Binnen de spoedprojecten is de verbreding van de A27 niet meegenomen, wel beslissing voor de zomer?

Voor de zomer neemt demissionair minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings een besluit over de aanpak van de snelweg A27. Dat zegt een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstraat. “Onlangs heeft er een bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen het ministerie en de betrokken provincies. Daarin is dit onderwerp aan de orde geweest.”

Het ministerie houdt dus vast aan de oorspronkelijke planning. Bij andere overheden bestond hierover enige onzekerheid. De vrees was dat het besluit zou worden overgeheveld naar een nieuw kabinet, met alle vertraging van dien. “Dat is zeer zeker niet de bedoeling”, zegt de woordvoerster. “Minister Eurlings zal het besluit zelf nemen.”

De A27 moet verbreed worden omdat de snelweg dichtslibt. Al jarenlang prijkt de weg in de top tien van wegen waarop de meeste files staan. Rijkswaterstaat heeft een aantal alternatieven voor de verbreding onderzocht op kosten en effecten op de omgeving. ‘Den Haag’ maakt een keuze uit een van deze varianten. Die wordt vervolgens gedetailleerd uitgewerkt.

De bedoeling is dat begin 2013 een begin gemaakt wordt met het reconstrueren en verbreden van de snelweg.