Extra geld voor extra handhaving

De gemeente Geertruidenberg kan per direct aan de slag met extra personeel voor handhavingszaken.

Burgemeester Willemijn van Hees komt eigenlijk begin volgend jaar met een uitgewerkt voorstel voor meer mankracht op handhaving, maar van de gemeenteraad mag ze nu al aan de slag om niet ‘onnodig tijd te verliezen’. Geertruidenberg maakt per direct geld vrij voor extra handhaving.

Een voorstel van de VVD en PvdA hiervoor krijgt van de gehele politiek groen licht. “De capaciteit dient niet mogelijk maar juist definitief opgevoerd te worden met een en maximaal twee juristen”, stellen VVD en PvdA. “Om een handhavingsbeleid te voeren op alle terreinen: leefbaarheid, sociale veiligheid, zwerfvuil, hondenpoep of parkeerovertredingen.”

‘Te krap’
Eerder gaf Van Hees aan dat het aantal handhavingszaken in de gemeente Geertruidenberg is gestegen. ,We zitten nu te krap”, constateert ze. Een eenduidige oorzaak voor de groei van handhavingszaken is er volgens de burgemeester niet. De kwesties kunnen variĆ«ren van drugsdumpingen tot controles op bouwvergunningen. Van Hees: ,,Daarnaast hebben we een aantal zaken in de georganiseerde criminaliteit en die vragen veel meer tijd.”

Bron: BN De Stem