‘Extra geld voor uitvoer centrumplan?’

Het geld dat de gemeente Geertruidenberg krijgt van de Bank Nederlandse Gemeenten, moet worden gebruikt voor het uitvoeren van de centrumvisie.

Dat stelt voorzitter Marco Verbrugge van ondernemersvereniging BRUG. De gemeente krijgt 1,2 miljoen euro aan dividend van de BNG. „Het gereserveerde bedrag voor het uitvoeren van de centrumvisie – ruim een half miljoen euro – kan nu omhoog met een miljoen. Hierdoor kan het lang gekoesterde plan eindelijk worden uitgevoerd. Alle inwoners van de gemeente zullen dan profiteren van een aantrekkelijk centrum“, zegt Verbrugge.

Volgens wethouder Louise Laurijssen van Financiën liggen de zaken iets genuanceerder. „Ik kan me voorstellen dat meerdere mensen hun wensen uitspreken. Maar de gemeente heeft zoals bekend een structureel tekort op de begroting. De gemeente geeft meer uit dan er binnenkomt. Daarom moeten we dit geld niet meteen gaan uitgeven, maar goed kijken hoe we het zo verstandig mogelijk kunnen inzetten. De politiek besluit er uiteindelijk over“, aldus Laurijssen.