Feest! 2e editie Oktoberfest Dongemond

Komende dagen is het groot feest in de feesttent aan de Werfkampenseweg in Raamsdonksveer. Duizenden bezoekers zullen aanwezig zijn en genieten van het Oktoberfest Dongemond.

Maar het feestgewoel is donderdagvond al begonnen met een eigen Oktoberfest van De Riethorst Stromenland en de positieve berichten op social media (‘heerlijke sfeer met lekker eten en muziek’) beloven heel wat voor komende dagen.

In onze regio werd in lang vervlogen tijden gefeest als de oogst binnen was, en dat was vroeger niet altijd zeker. De Donge, de Biesbosch en de Maas waren niet altijd te temmen en ook de droge of juist natte zomers konden roet in het eten gooien. Na de noeste arbeid was het dan tijd voor feest, muziek en verbroedering; iedereen had namelijk zijn of haar steentje bijgedragen. Stichting Oktoberfest Dongemond heeft deze oude traditie weer in ere hersteld, want werken en feesten kunnen we hier nog steeds als de beste.

De regionale tradities zullen, welliswaar modern verpakt, maar toch in lijn met de Duitse weer tot leven gebracht worden. Dit is niet zomaar een feestje met bier en een verkleedpartijtje. Nee, het is een feest als vanouds waar heel de regio Dongemond trots op zal zijn en waar alle liefhebbers bij willen zijn.