Feestelijke opening herinrichting Keizersdijk

Raamsdonksveer vierde zaterdag de herinrichting van de Keizersdijk en het Gangboord. ‘Het is een mooi levendig pleintje geworden’

Feestelijke opening van het centrum van Raamsdonksveer op de Keizersdijk  © Edwin Wiekens

Twee steltlopers onthulden het nieuwe straatnaambordje, dat weinig verrassend “Keizersdijk’ liet zien.

Wethouder Kevin van Oort (Ruimtelijke Ordening) bij de opening: “Dit stuk van de Keizersdijk was niet zo lang geleden enorm verrommeld. Het was geen aantrekkelijk winkelgebied meer. We noemden het hier tijdens het werk voor de grap ‘Place Napoleon’, maar nu mag het weer Keizersdijk heten.”

Verleden, heden en toekomst
Het door paaltjes afgezette pleintje verwijst volgens de wethouder naar verleden, heden en toekomst: “Het verleden zien we bijvoorbeeld in de verwijzing naar de tramrails. De oude keitjes herinneren aan de Napoleonroute die hier ooit liep. Daarnaast zijn er historische trottoirbanden in het straatbeeld verwerkt. En de grote bank die in het midden staat, symboliseert de toekomst. Hij lijkt van hout, maar is gemaakt door een bio-based bedrijf hier in de gemeente. Gemaakt van natuurlijke materialen en zo duurzaam als het maar kan. Al met al is het een mooi, levendig pleintje geworden.”

De feestelijke herinrichting werd bijgewoond door enkele tientallen inwoners van Raamsdonksveer. Kinderen wisselden (als het lukte) high-fives uit met de steltlopers en er was gratis saucijzenbrood van bakker Broeders. Na de onthulling van het straatnaambordje gingen de feestelijkheden verder aan het Gangboord. Er waren Oudhollandse spelen, kinderen konden worden geschminkt en er was een heuse speurtocht, ‘De keien van de keizer’. Daarmee konden waardebonnen van honderd euro worden gewonnen.

Enige dissonant zaterdagochtend was een motorrijder die zich aan de paaltjes weinig gelegen liet liggen en ‘gewoon’ met de nodige herrie het woordje van de wethouder verstoorde. Daar wacht de gemeente wellicht nog een schone handhavingstaak.

Bron: BN De Stem