Filedruk Brabant neemt toe

Sinds 2007 daalde de filedruk in Nederland, maar dat is afgelopen. In 2014 stond er landelijk bijna evenveel file als vorig jaar en in Brabant nam de verkeersdrukte zelfs toe. Tien Brabantse trajecten horen bij de drukste 25 van Nederland, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het drukste traject in Brabant staat op nummer 6 in de lijst. De A16 van Breda richting Rotterdam is negen procent drukker dan vorig jaar. Ook de andere kant op richting Breda nam de drukte toe met bijna dertig procent.

Verder valt in erg negatieve zin de A58 van Breda richting Tilburg op. Daar is het ruim 76 procent drukker geworden ten opzichte van vorig jaar. Dat traject is de hekkensluiter van de lijst en staat op 25. Iets drukker is het op de A58 van Tilburg richting Eindhoven. Die route staat op plek 24.

Verder staat ook de A2 van Utrecht naar Den Bosch en van Eindhoven naar Maastricht in de lijst. Iets beter gaat het op de A27 van Gorinchem naar Breda. Het traject staat nog steeds in de top 25, maar zakte een paar plaatsen omdat het iets minder druk is geworden op die weg.