Focus op toerisme sinds 1942

Gelezen in BNdeStem

De schreeuw om toeristische aandacht dateert van 1 juli 1942, toen een artikel over het gebrek aan toerisme in Geertruidenberg en de roep om een plaatselijk museum verscheen.

De ‘schreeuw’ toont hoe lang Geertruidenberg als stadje en nu als gemeente al worstelt met de vraag hoe de eigen gekristalliseerde, historische schoonheid toeristen aan de man te brengen. Met de snelheid van paard en wagen zo lijkt het, want ruim 70 jaar later hoor je dit soort geluiden nog.

Natuurlijk is er een museum gekomen, 40 jaar later, in 1981. En nu, na veel ingevroren initiatieven, weer ruim 30 jaar later, lijkt het huidige gemeentebestuur het eindelijk serieus te gaan menen. Het toeristisch potentieel is er: ‘Laat de toerist maar komen!’.

Lees het volledige artikel in BNdeStem 27 januari 2015.

Noot van de redactie: Genoemd museum heeft eigen inkomsten (entreegelden, rente, terugontvangen BTW) van circa €4.500,- jaarlijks (conform beleidsplan Museum de Roos 2013-2017). Uitgaande van €4,- toegangsgeld zou dit circa 20 betalende bezoekers aan het museum wekelijks betekenen.