G’berg in top 50 economische prestaties

Met positie 38 (rapportcijfer 7,29) staat de gemeente Geertruidenberg in de top 50 van de 418 Nederlandse gemeenten wat betreft economische prestaties.Ook in 2010 was er met positie 48 al sprake van een top 50-positie en deze is nu verder verbeterd. De beste prestatie was er in 2005 met een 35e plaats.

Sinds jaren negentig houden Elsevier en Bureau Louter het jaarlijks onderzoek toplocaties. In dit onderzoek houdt men bij hoe in Nederland de lokale en regionale economie ervoor staan. Alle gemeenten zijn beoordeeld aan de hand van ruim veertig indicatoren. Daarbij is onderscheid gemaakt naar indicatoren die betrekking hebben op de conomische structuur en op de dynamiek, ofwel groei en krimp. De uitslag is weergegeven als rapportcijfer.

In 2011 blijken Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant van alle provincies de beste economische prestaties te leveren. Behalve Geertruidenberg staan ook de volgende omliggende gemeenten in de top 50: Breda (4), Moerdijk (12), Tilburg (20), Etten-Leur (24), Oosterhout (44) en Waalwijk (45).