G’berg krijgt Biesbosch Informatiepunt

Er komt een Biesbosch Informatiepunt aan de Elfhuizen in Geertruidenberg. Bij toeristen zou het onvoldoende bekend zijn dat Geertruidenberg grenst aan De Biesbosch. Het punt moet daar verandering in brengen en een impuls geven aan het toerisme en de horeca in de gemeente.

Verschuren legt uit: “Het punt gaat informatie bieden over De Biesbosch. Het moet niet de functie van de VVV overnemen en biedt dus geen informatie over Geertruidenberg.”

Het infopunt is een initiatief van Staatsbosbeheer, dat in alle gemeenten die grenzen aan De Biesbosch, een dergelijk centrum wil opzetten. Zij heeft voor Geertruidenberg een overeenkomst gesloten met Bootje Gezond, dat een boekingskantoor krijgt in het infopunt. Ook Staatsbosbeheer zelf krijgt ruimte in het pand. Daarnaast komt er een winkel, een expositiezaal en een filmruimte. Het college stelt in 2011 en 2012 2.000 euro beschikbaar om het centrum vorm te geven en subsidieert Staatsbosbeheer daarnaast eenmalig met 3.500 euro.

Momenteel wordt er nog gezocht naar een derde partij, die zich op de bovenverdieping van het pand kan vestigen. Het informatiepunt moet begin 2012 opengaan.