G’berg krijgt ‘budgethulp’

De gemeente Geertruidenberg heeft in samenwerking met het Nibud, nationaal instituut voor budgetvoorlichting, een budgetkrant gemaakt. Deze krant wordt binnenkort huis-aan-huis binnen de gemeente verspreid.

De krant heeft als doel alle inwoners van de gemeente Geertruidenberg informatie te geven over het voorkomen van schulden, over budgetbeheer, wat te doen als er toch schulden zijn en de nazorg. ,,Met deze krant hebben we de mogelijkheid om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente te bereiken en ze informatie en tips te geven die er voor kunnen zorgen dat ze niet in financiële problemen komen”, aldus wethouder Antoon van den Enden. ,,Daarnaast krijgt de gemeente de kans om de bestaande gemeentelijke regelingen op dit gebied nog eens onder de aandacht van de mensen te brengen.” De krant geeft praktische tips voor het voeren van een overzichtelijke administratie, het maken van een begroting en het wegwerken van een betalingsachterstand.

Door een onverwachte meevaller heeft de gemeente Geertruidenberg zelf overigens recentelijk met enige moeite een sluitende begroting gerealiseerd. De provincie heeft deze begroting echter reeds bekritiseerd en gelet op de onzekere factoren zouden tekorten komende jaren mogelijk zijn. Mogelijk is dit niet de doelstelling van een bugetkrant doch het kan zeker geen kwaad voor de het dagelijks bestuur van de gemeente om ook kennis te nemen van de inhoud van deze krant.