Geen lokale aanemers voor nieuwbouw Dongemond College

Zij voldeden niet aan de selectiecriteria om een offerte te mogen uitbrengen.

Onder de vijf aannemers die meedoen in de race voor nieuwbouw van het (brugklasgebouw) van het Dongemond College zit geen een lokale ondernemer. Ook regionale aannemers zijn afgevallen.

Dat antwoordt het college van Geertruidenberg op vragen van Keerpunt 74.

Volgens Keerpunt is afgesproken om bij ieder lokaal nieuwbouw project (waar gemeenschapsgeld in zit) lokale ondernemers te betrekken. Met die wetenschap is het Dongemond College begonnen met een onderhandse aanbesteding; zij schreven zelf kandidaten aan.

Toen de gemeente het Dongemondbestuur vorig jaar september liet weten dat zij gehouden waren aan een openbare aanbesteding, heeft de school een bureau ingeschakeld dat die aanbesteding zou kunnen uitvoeren. En gaf daarbij de opdracht aan het bureau om regionale aannemers vooraf te informeren dat de aanbesteding zou worden gepubliceerd.

Volgens het college hebben er slecht twee regionale aannemers gereageerd, maar zij voldeden niet aan de selectiecriteria. Die twee behoren dus niet tot de vijf overgebleven inschrijvers die een offerte mogen maken.

Het Dongemond is bereid om extra kandidaten in de aanbesteding mee te nemen, maar dan zou de gemeente de extra kosten van het begeleidende bureau voor rekening moeten nemen, alsmede mogelijke schadeclaims. Volgens het college is het openbreken van den aanbesteding juridisch niet eens mogelijk.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 02-10-19

Een gedachte over “Geen lokale aanemers voor nieuwbouw Dongemond College

  1. Het moet toch niet zotter worden hé. Houd gemeenschapsgeld in de gemeente en gun je lokale bedrijven de opdrachten. Schandalig!!

Reacties zijn gesloten.