Geen stijgende electriciteitsprijzen voor de VOG

Stijgende electriciteitsprijzen voor onder-nemers? Niet voor VOG-leden!
Raamsdonksveer. Consumenten en ondernemers worden op dit moment geconfronteerd met hogere voorschotten voor gas en elektriciteit. Volgens Essent is de oorzaak hiervan dat de energieprijzen in 2005 omhoog gaan. Maar hoe had u deze meerkosten als ondernemer (industrieel, detailhandel, agrariër of horecaondernemer) kunnen voorkomen……? Door lid te zijn van ondernemersvereniging VOG en deel te nemen aan het project `collectieve inkoop energie`.
Inkoopvoordelen bij de inkoop van stroom zijn te behalen door een zo groot mogelijk volume aan te bieden aan de verschillende leveranciers. Dit is gebeurt binnen de VOG en na een gedegen prijs-/kwaliteitafweging is voor de periode 2004/2005 de keuze gevallen op Essent als stroomleverancier. Huidige VOG-raamcontract stroom heeft een looptijd tot 01-01-2006 en binnen dit raamcontract is de deelnemer verzekerd van een scherp tarief en gevrijwaard van de huidige prijsstijgingen. Eerste helft 2005 zal de werkgroep een nieuwe inventarisatieronde opstarten ten bate van een nieuw raamcontract per 01-01-2006. Ondernemers welke mee willen doen aan dit nieuwe raamcontract zullen zich bij deze inventarisatieronde reeds aan moeten melden. Meer info hierover zal o.a. gegeven worden bij de eerstkomende VOG-vergadering 13 april as.
Ook voor gas is binnen de VOG gebruik gemaakt van de mogelijkheden van collectieve inkoop. De gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs en om prijsschommelingen te voorkomen heeft de VOG met Intergas een raamcontract met een vaste prijs afgesproken. Dit raamcontract eindigt 01-01-2006 waarbij er bewust voor gekozen is om de afloop van dit contract gelijk te laten vallen met de afloop van het raamcontract stroom. Ook ten aanzien van de gasprijs is de deelnemer zo verzekerd van een scherp tarief en gevrijwaard van de huidige prijsstijgingen.
Ondernemersvereniging VOG staat open voor iedere ondernemer gevestigd binnen de gemeente Geertruidenberg. Met momenteel meer dan 260 ondernemers als lid is er sprake van een krachtige en slagvaardige ondernemersvereniging. Een ondernemersvereniging voor en door ondernemers waarbij bijvoorbeeld inkoopvoordelen direct retour gaan richting de ondernemer. Aangesloten ondernemers betalen jaarlijks 100 euro en kunnen een veelvoud van dit bedrag aan inkoopvoordelen terugverdienen. Voor meer informatie, bij vragen/onduidelijkheden of om uzelf aan te melden kunt u terecht op de website www.vogweb.nl .